Opleiding en ervaring

Na mijn studie klinische psychologie ben ik opgeleid als gezondheidszorgpsycholoog (BIG registratie), relatietherapeut (lid NVRG) en (team)coach. Het werk van C.G. Jung en Ken Wilber (transpersoonlijke psychologie) hebben mij mede gevormd. Ervaring met het werken in organisaties deed ik o.a. op als programmamaker en trainer in leidersschapstrajecten bij de Baak (Management Centrum VNO-NCW)

In mijn werk combineer ik reguliere werkwijzen als cognitieve gedragstherapie met meer alternatieve methoden. De manier waarop ons onderbewuste tot ons spreekt, met name via dromen, heeft mijn grote belangstelling. Het werken met deze informatie is mij o.a. geleerd door Bas Klinkhamer en Hans Korteweg (van het ITIP), Robert Bosnak (Jungiaanse droomwerker), Jan-Jacob Stam (Hellingerinstituut voor familie- en organisatie-opstellingen), Karin Hamaker (Jungiaanse psychologie en Tarot) en Lucas Derks (van het IEP, neuro-linguïstisch programmeren - NLP).

Naast de regulier bijscholingen op het gebied van relaties en sexualiteit heb ik mij verdiept in tantra bij o.a. Carla Verberk. Haar benadering van tantra als een beoefening in gevoeligheid voor alles wat het leven biedt is een grote inspiratiebron voor mij. Op haar website van het centrum van tantra www.centrumvoortantra.nl is veel informatie over tantra als ontwikkelpad te vinden.

Sinds een aantal jaar breng ik veel tijd door in de nabijheid van mijn spirituele leraar Naropa (www.naropa.eu) Een van de definities van spiritualiteit die hij gebruikt is ‘zijn met wat er is’. Meditaties als Vipassana bieden de gelegenheid om deze eenvoudige richtingaanwijzer diepgaand te onderzoeken. Bij Alexander Zöllner heb ik de opleiding non-duale coaching en therapie afgerond, zie www.artoflife.nu.

Op mijn website www.dreamingtogether.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden in mijn praktijk als u vragen heeft over uw dromen.

Al met al zie ik mezelf als een praktisch werkende psycholoog en coach die put uit een breed opleidings- en ervaringspalet en die waar mogelijk en in afstemming met de cliënt, de diepte van het leven alle ruimte laat.