Relatietherapie en coaching Haarlem - Heemstede

Hoe is het zover gekomen ? vragen stellen zich vaak af. Hoe heeft het kunnen gebeuren dat we elkaar zijn kwijtgeraakt, zijn vastgelopen in negatieve patronen en/of veel minder vrijen dan vroeger ?

Een relatie kan een leven lang voedend zijn maar dat vraagt aandacht. Veel mensen houden vast aan het romantische, maar ook kinderlijke beeld dat in een relatie de meeste dingen vanzelf zouden moeten gaan.

Net als een lichaam, huis, tuin of auto heeft een partner-relatie echter onderhoud nodig. Dat schiet er bij de drukte van alledag nog wel eens bij in. Als de relatie op gegeven moment hapert kijken beide partners elkaar teleurgesteld en verwijtend aan.

Het goede nieuws is dat vanaf het moment dat er weer gericht geïnvesteerd wordt in de relatie er in korte tijd veel ten goede kan veranderen.

Aanleiding om een afspraak te maken kan zijn: terugkerende negatieve patronen, een derde in het spel, twijfel over scheiden of doorgaan, verloren zin in vrijen, lastige samengesteld gezinssituaties.

Alles knapt op van aandacht. Ook als er geen relatiecrisis is kan een korte ‘relatie APK’ helpen. Een paar relatiesessies om de stofnesten in een verder behoorlijk vitale relatie op te ruimen doen wonderen.

 

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak ! Een patroon gaat meestal niet vanzelf over. Je bent samen verantwoordelijk voor de relatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. In een relatiesessie komen beide aspecten aan bod.

In de sessies kom ik snel tot de kern en stimuleer ik diepgang zonder dat het zwaar hoeft te zijn. Vaak is er sprake van overbelasting bij beide partners. We zoeken daarom samen vooral naar mogelijkheden om opnieuw contact te maken met de oorspronkelijke vitaliteit van de verbinding. Als die hervonden is kunnen partners op eigen kracht door.

Ik werk sinds 2000 als relatietherapeut en coach in Heemstede en laat mij in mijn werk inspireren door de zienswijzen en methoden van o.a. Jan Geurtz (Verslaafd aan liefde), Sue Johnson (Hou me vast, EFT, Emotionally Focusses Therapy) en David Dewulf (Mindfulness in je relatie).Een lijst met aanbevolen boeken over relaties vindt je hier.

Ik ben opgeleid als klinische psycholoog, Gezondheidzorgspsycholoog (GZ-psycholoog, BIG registratie) NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) relatietherapeut en coach (Art of Life).

Zie opleidingen en ervaring voor meer info.

Registraties

Gz-psycholoog (gezondheiszorgpsycholoog), BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd: 79055283025. Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorg Psychologen (NVGzP, zie www.nvgzp.nl)

Systeemtherapeut, lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG, zie www.nvrg.nl).